Activiteiten & bezienswaardigheden

A breathtaking ride by the hot air balloon

Sportief genieten, cultureel op stap of ontspannen op een bijzondere plek? Tijdens je verblijf kun je genieten van een keur aan mogelijkheden in de directe omgeving.

Fietsen en wandelen kan naar hartenlust in natuurgebied de Klompenwaard, waar onze B&B midden in ligt. Of aan de overkant van de rivier in de Ooijpolder, Millingerwaard, De Liemers en de Rijnstrangen. Onderweg vind je charmante dorpen, bloemrijke uiterwaarden, boomgaarden (Betuwse bloesem!), een rijkdom aan vogels en vergezichten over de rivieren. Een ‘rondje pontje’ is een leuke aanrader voor de fietser. Doornenburg ligt ook op de Happen en Trappen route ‘De Poort naar puur natuur’. Wil je graag fietsen maar heb je geen gelegenheid om je eigen fiets mee te nemen? Lingevaart in Doornenburg verhuurt fietsen en e-bikes.

Kasteel Doornenburg is één van de grootste kastelen in Nederland. Beleef binnen de kasteelmuren het verhaal van bewogen tijden. Of geniet van de bijzondere sfeer op het terras bij de voorburcht. Diverse concerten worden uitgevoerd in het kasteel.
Fort Pannerden, op loopafstand, behoort tot het Unesco Werelderfgoed. De rondleiding is een beleving. Voor de liefhebber is er ook een escape room. Daarnaast kun je in de omringende natuur heerlijk struinen.

In de zomer kun je suppen of kanovaren op de Linge.
Of bezoek Park Lingezegen of de Millinger Theetuin met zijn bijzondere collectie planten en kunstwerken. Daar is het bovendien heerlijk toeven voor een drankje of lunch midden tussen de bloemen.